21 Δεκ 2015

Ο παραμυθάς Δημήτρης Προύσαλης στον Ναό μας




Ο πα­ρα­μυ­θάς Δη­μή­τρης Πρού­σα­λης ήρ­θε την Κυ­ρια­κή στις 20 Δε­κεμ­βριου στον Να­ό μας και με τον δι­κό του μο­να­δι­κό τρό­πο α­φη­γή­θη­κε πα­ρα­μύ­θια και λα­ϊ­κές ι­στο­ρί­ες. Η βρα­διά ή­ταν α­φι­ε­ρω­μέ­νη στους πα­ρευ­ρι­σκο­μέ­νους ε­νο­ρί­τες που δι­α­κο­νούν ε­θε­λον­τι­κά στον Να­ό μας. 


Ο πρωτοψάλτης μας Βασίλης Μπόκος συνόδευσε μουσικά στο Ούτι του τις αφηγήσεις. Ακολούθησε μικρό κέρασμα και κουβέντα.



20 Δεκ 2015

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού μας



Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Ναό μας η ετήσια χριστουγεννιάτικη εορτή του κατηχητικού μας. 


Τα εκατό και πλέον παιδιά που έλαβαν μέρος στη γιορτή τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, 


έψαλλαν ύμνους, 


είπαν τα κάλαντα, 


διάβασαν παραμύθια και απήγγειλαν ποιήματα. 


Οι κατηχητές και οι κατηχήτριες της συντροφιάς της ενορίας μας με αγάπη και υπομονή, προσφέρουν στα παιδιά του κατηχητικού μας την αγκαλιά της Εκκλησίας και το πνεύμα του Χριστού που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε. 


Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!


14 Δεκ 2015

Ο Ισίδωρος Ζουργός στον Ι. Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου





Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στον Ναό μας ήρθε, από τη Θεσσαλονίκη, ο σπουδαίος συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός, και μίλησε με θέμα "Πορεία από τον ορθολογισμό στην πνευματικότητα" με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΟΣΙΝΟ" (Πατάκης, 2014).


Ακολούθησε γόνιμος διάλογος των ενοριτών με τον συγγραφέα γύρω από ζητήματα κοινωνικού και πνευματικού προβληματισμού με αφορμή τα θέματα που περιγράφει στα βιβλία του.  


Έργα του ιδίου: "Φράουστ" (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), "Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού" (Πατάκης, 2000/2007), "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού" (Πατάκης, 2002/2010), "Στη σκιά της πεταλούδας" (Πατάκης, 2005), "Η αηδονόπιτα" (Πατάκης, 2008), "Ανεμώλια" (Πατάκης, 2011 - Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ).